Stokerij VdS | Werkwijze
15364
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15364,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Werkwijze

Smaken

Verse vruchten, planten, kruiden en specerijen worden zorgvuldig geselecteerd van over de hele wereld.

Een jarenlange samenwerking met telers en boeren die ons onvervalste kwaliteiten kunnen bieden, daar start alles mee. Jeneverbes uit Macedonië, citroen uit Zuid-Italië en hop uit België staan garant voor heerlijke aroma’s. Enkel het beste van de natuur komt samen in de fles!

Ambacht

Bij de processen in de stokerij hoort nog veel handwerk. Naast oog voor detail zorgt dit vooral voor een kwalitatief eindproduct.

Werken op een ambachtelijke manier met respect voor de grondstoffen is voor ons van het hoogste belang. Geduld, vakmanschap en passie komen op die manier samen en zorgen voor een ultieme smaak.

TRADITIONEEL DISTILLEREN

Alle grondstoffen worden verwerkt binnen de muren van de stokerij. Fruit en granen worden vergist, vruchten ondergaan soms wekenlange maceraties en worden nadien volgens de regels van de kunst gedistilleerd in koperen pot stills.

Hierbij is de kennis van de meester-distilleerder doorslaggevend.

RIJPINGSPROCES

Bepaalde distillaten rusten nog enkele maanden tot jaren op vaten om een extra dimensie aan smaak te bekomen.

In de stokerij is er een ruime diversiteit aan vaten. Hier kunnen de distillaten onder de juiste omstandigheden hun aroma’s ontwikkelen.

Stokerij VdS

Lion d’Orweg 19
9300 Aalst
053 21 14 86

VOLG ONS OP FACEBOOK